Erhvervspraktik

Alle elever på 8. årgang på Næstved kommunes grundskoler skal i en uges erhvervspraktik.

Derudover kan der aftales yderligere praktik for elever på både 8. + 9. og 10. årgang. Tidspunkter for praktik skal aftales med din skole og din uddannelsesvejleder. 


Ved at opleve dagligdagen på en arbejdsplads og deltage i arbejdsopgaver bliver du klogere på dine personlige styrker og interesser og kan få oplevelser, der styrker dit valg af uddannelse og erhverv. 


Du er som udgangspunkt selv ansvarlig for at finde din praktikplads, tal med dine forældre, lærer eller uddannelsesvejleder, hvis du har brug for idéer og forslag til spændende virksomheder/erhverv for dig.


Kontakt den virksomhed, som du er interesseret i, og spørg om du kan komme i  erhvervspraktik hos dem. Når du selv tager kontakt til virksomheden, viser du, at du er opsøgende og kan tage initiativ, og det kan en arbejdsgiver godt lide!


Når du har fundet et praktiksted, skal du udfylde vores praktikseddel og aflevere den til din uddannelsesvejleder eller lærer. 

Ud fra din praktikseddel opretter vi en forsikring, så du er dækket under dit praktikforløb.

Praktikstedet får tilsendt aftalen på den e-mail du skriver på sedlen, så alle er enige om hvad I har aftalt.

 

Du finder også oplysninger om din praktik på
Minuddannelse > Uddannelsesvejledning > TidslinjeErhvervspraktik i forsvaret

I 9.+10. klasse har du udover almindelig erhvervspraktik også mulighed for at søge om at komme ud i erhvervspraktik i  Forsvaret.

Vi kalder det for specialpraktik, fordi praktikforløbene kun tilbydes på bestemte tidspunkter og for et meget begrænset antal elever.

Din vejleder vil informere dig og din klasse om, hvornår og hvordan du kan søge en specialpraktik.

Du skal udfylde den særlige praktikseddel herunder, og så skal du vedlægge en personlig ansøgning. 


Læs mere om praktik i forsvaret


Læs mere om erhvervspraktik på ug.dk